Skip to content

Filmprogramma

11, 15 en 16 oktober 2022
De Nieuwe Kolk Assen

Filmprogramma

In samenwerking met De Nieuwe Kolk en de Asser FilmLiga worden tijdens Regenboogweek Assen drie actuele films vertoond, waarin seksuele diversiteit en genderidentiteit centraal staan. Deze films zijn in samenwerking met Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA) gekozen.  Toegang tot alle films alleen via het reserveringssysteem van De Nieuwe Kolk.

Anne+

De hoofdpersonen uit de populaire serie ‘Anne+’ zijn terug in een speelfilm. Het verhaal over de lesbische twintiger Anne en haar vriendengroep in Amsterdam gaat verder waar het tweede seizoen eindigde. Drie jaar geleden werden veel kijkers aangenaam verrast door de low-profile-serie ‘Anne+’, die in zes korte afleveringen het tumultueuze (liefdes)leven van de lesbische oud-studente Anne (Hanna van Vliet, r.o.) blootlegde. Elke aflevering stond een ander liefje van Anne centraal. De scenario’s van Maud Wiemeijer waren vrolijk, fris en origineel en het spelplezier spatte van het scherm. De positieve reacties leidden vorig jaar tot een tweede seizoen, met meer en vooral langere afleveringen. Aan het eind van die reeks vertrok Anne’s geliefde Sara (Jouman Fattal) voor een nieuwe baan naar Canada. Anne bleef in Amsterdam om aan haar eerste boek te schrij- ven. De film gaat daar verder, maar is met deze achtergrondkennis prima op zichzelf te bekijken. Voor wie dat wil, is de serie nog wel eerst (gratis) te zien op NPO Start.

Crisis
Anne heeft haar manuscript bijna af en staat op het punt naar Montréal te emigreren om zich bij Sara te voegen. Anne’s uitgever is echter niet tevreden en verlangt dat ze haar werk herschrijft. Want wat wil ze nou eigenlijk vertellen met haar boek? Een kleine existentiële crisis maakt zich van haar meester. En dan ontmoet ze de non-binaire Lou (Thorn Roos de Vries) om de zaak nog wat te compliceren. Gelukkig duiken veel van Anne’s oude vrienden ook weer in de film weer op, zoals Daantje, Lilly, Teun, Maya en de altijd rustige rots in de branding Jip (Jade Olieberg). ‘Anne+’ is een mooie ode aan de jeugd, aan de liefde en aan Amsterdam, zoals de serie ‘A’dam – E.V.A.’ dat tien jaar geleden ook was, maar is bovenal een fraaie kijk op het leven van een jonge lesbienne 

Programma

Dinsdag 11 oktober – 20:00 uur (FilmLiga)

Kokon

Een mooie, soms aangrijpende film waarin Nora haar zomer van verandering beleeft, net zoals haar huisdiertje, een rups. Nora is veertien en ontdekt wat het leven te bieden heeft. Ze bezoekt feestjes, rookt marihuana, leert voor zichzelf opkomen en wordt verliefd. De verwarring is groot want Nora wordt niet verliefd op een jongen maar op Romy, een zestienjarig meisje.

Programma

Zaterdag 15 oktober – 15:30 uur (FilmLiga)

El houb

De Marokkaans-Nederlandse Karim keert terug naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om zijn ouders te vertellen dat hij op mannen valt. Na jaren de schone schijn te hebben opgehouden, is het hoge woord er eindelijk uit. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie en aangrijpende herinneringen op. Hij beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de stilte te doorbreken. Maar om echt geaccepteerd te worden, moet hij eerst in het reine komen met zijn eigen gevoelens.

Programma

Zondag 16 oktober – 11:00 uur (FilmLiga)