Skip to content

Filmprogramma

11 t/m 17 oktober 2021
De Nieuwe Kolk Assen

Filmprogramma

In samenwerking met De Nieuwe Kolk en de Asser FilmLiga worden tijdens Regenboogweek Assen vijf actuele films vertoond, waarin seksuele diversiteit en genderidentiteit centraal staan. Deze films zijn in samenwerking met Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA) gekozen.  Jaap de Jonge, voorzitter van Stichting ARA zal de films vooraf kort inleiden. Na afloop is er gelegenheid tot gesprek. Toegang tot alle films alleen via het reserveringssysteem van De Nieuwe Kolk.

Deux

Voor de buitenwereld zijn de zeventigers Madeleine en Nina buurvrouwen, maar in het geheim zijn ze al jaren geliefden.Nina heeft het plan opgevat hun appartementen te verkopen om naar Rome te verhuizen. Madeleine heeft echter niet de moed dit plan aan haar kinderen te vertellen. Zij denken dat hun vader de enige grote liefde van moeder is geweest. Dan wordt Madeleine getroffen door een beroerte en wordt hulpbehoevend. Nina kan haar verdriet met niemand delen. ’s Nachts sluipt ze naar Madeleine die thuis wordt verpleegd. Beide vrouwen zitten gevangen, verstrikt in hun geheimen die uiteindelijk worden ontrafeld.

Programma

Maandag 11 oktober – 20:00 uur (FilmLiga)

The shiny shrimps

Nadat een Olympische zwemmer op tv een homofobe opmerking heeft gemaakt, ziet hij zijn carrière in rook opgaan. Hij moet als boetedoening een waterpoloteam van homoseksuele mannen gaan klaarstomen voor de Gay Games in Kroatië.  Het contrast van een alfa man die een groep homoseksuele mannen in het gareel moet krijgen is groot. Met zijn strenge werkethiek heeft Matthias maar een doel voor ogen en dat is winnen. Het excentrieke waterpoloteam vindt uitblinken op de dansvloer leuker dan presteren in het zwembad. 

Programma

Dinsdag 12 oktober – 20:00 uur (FilmLiga)

Una mujer fantastica

Marina Vidal, een transseksueel meisje, is een serveerster in een nachtclub. Ze treedt waar ze werkt ook op als zangeres. Ze heeft een goede relatie met haar vriend, die twintig jaar ouder is dan zij. Wanneer hij op een dag plots overlijdt in haar armen is ze diep onder de indruk. Ze wordt geconfronteerd met discriminatie en argwaan in het moderne en meedogenloze Santiago. De Chileense auteur Lelio confronteert de kijker op intelligente wijze met projecties over transgenders in deze ode aan Marina.

Programma

Zaterdag 16 oktober – 15:30 uur (FilmLiga)

Petite Fille

Sasha geboren als jongen wist al voor ze 3 jaar was, dat ze later een meisje zou zijn.Deze documentaire is een indringend en aangrijpend beeld van de onzekerheden die genderdysforie met zich meebrengt, vooral bij de moeder. Haar twijfels (“Is ze zo omdat ik graag een meisje wilde?” en  “Moet ik haar wel haar noemen?”) staan gelukkig een volledige acceptatie, ook door de rest van het gezin, niet in de weg. Onbekendheid met de materie en onbegrip door m.n. leraren en schoolleiding zorgen wel voor onnodige obstakels om Sasha te laten zijn wie ze is, “une petite fille”.

Programma

Zondag 17 oktober – 11:00 uur (FilmLiga)

Supernova

Sam is al 20 jaar samen met zijn partner Tusker. Met hun caravan reizen ze door Engeland. Ze bezoeken vrienden, familieleden en diverse locaties. Het stel wil van elkaars gezelschap genieten, omdat bij Tusker twee jaar geleden dementie vastgesteld werd. Gedurende de trip blijken hun visies op de toekomst niet overeen te komen en worden geheimen onthuld.

Programma

Maandag 11 oktober – 14:00 uur (seniorenbios)
Dinsdag 12 oktober – 14:00 uur (seniorenbios)
Woensdag 13 oktober – 13:00 uur (seniorenbios)